Daarom deze site

Het begon allemaal toen we in het kader van de straatrenovatie een stapel emailadressen ontvingen en via die adressen hebben getracht mensen uit de straat op de hoogte te houden over het wel en wee van klinkers, stoepranden, tegels, bomen en fietsenrekken. Mensen hadden tips of uitgesproken meningen en wilden die met straatgenoten delen, of, op zijn minst, bij straatgenoten deponeren.

Het leek ons handig om een plek te creëren met concrete informatie over de gebeurtenissen in en rond de Mauritsstraat. Waar de aannemer kan melden wanneer hij welk deel van de straat gaat opbreken, waar de gemeente de begroting van onze straat kan plaatsen, waar u kunt vinden wanneer er weer met de gemeente gesproken wordt over zaken in onze omgeving.

De plek waar informatie staat over de surveilleermomenten van de parkwacht, waar de boomchirurg kan vertellen waarom die ene prachtige reuzenkastanje moet worden omgezaagd.

Maar ook met een gastenboek waarin iedereen zijn mening kan zetten over een verkeersdrempel of over de slordige vuilnisophalers, zodat de gemeente kan lezen dat ze op sommige fronten toch echt iets moeten regelen.

We dachten ook aan een emailpagina waarop ieders straatnummer en emailadres bij elkaar staan, zodat je vragen kan stellen aan de mensen van een bepaald adres: "Wat kostte het bij u om uw gevel te laten zandstralen?"

Natuurlijk is de website er ook om u een stuk historie te laten lezen. Allereerst de geschiedenis van de man waarnaar onze straat is genoemd, maar vooral ook de geschiedenis van onze straat zelf. Wanneer is die aangelegd, hoe zag het er vroeger uit, wie woonde er vroeger in het huis met het torentje? Hoe zagen de bouwtekeningen er uit in 1906?

Het moet ook de plek worden waar u kleine advertenties kunt plaatsen (we zoeken een oppas, wie kan de tekkel van die mevrouw een keer op zaterdag uitlaten, wie wil er nog guppy’s in zijn aquarium, etc.) of mededelingen (het mauritskoor zingt op woensdag, pas op de autokrakers zijn weer actief (zie foto), met oud en nieuw open huis bij…, etc.) Een plek voor oude en recente straatfoto’s en natuurlijk ook een plek waar mauritsstraatkinderen met elkaar kunnen "chatten" via een gastenboek.

Dan moet er ook een link zijn naar de gemeente-informatie en naar andere straatsites, zodat we steeds weer ideeën op kunnen doen. Elke bewoner van de Mauritsstraat kan op onze website een link plaatsen naar zijn of haar persoonlijke website. Daarnaast willen we eventueel plaats inruimen voor links naar bedrijfjes die specifiek iets voor oude huizeneigenaren kunnen betekenen (glas-in-loodbedrijf, monumentale timmerman).

Via onze nieuwsknop willen we elkaar zo goed mogelijk op de hoogte houden over zaken die voor onze straatbewoners van belang zijn.
Dit alles kunnen ondergetekende "webmasters" niet voor elkaar krijgen zonder uw hulp. Wij bouwen en hopen van u veel inhoud te ontvangen.

Utrecht, 4 januari 2002